Vers 96-318

Her får du grundig hjælp til vers 96-318 af 1. sang i Homers Odyssé. Den overordnede handling i disse vers er Athenes besøg hos Telémachos.

Sammendrag af v. 96-318

Vers 97-168: Gudinden Athene rejser til Ithaka for at besøge Telémachos, Odysseus’ søn. Athene forklæder sig som grækeren Mentes, som er en af Odysseus’ gamle venner. Telémachos tager godt imod Athene (Mentes) og inviterer hende ind i den bedste sal for at spise et flot måltid. Han forklarer om bejlerne, som fester og æder og drikker på Odysseus’ bekostning. Hvis Odysseus var hjemme, ville bejlerne hurtigt flygte, men Telémachos har opgivet håbet om, at han er i live. (v. 97-168)

Vers 169-251: Telémachos udspørger nu sin gæst, som fortæller, at han er Mentes, konge over Tafos og ven af Odysseus. Mentes (Athene) forklarer, at Odysseus nok alligevel ikke er død, men holdes fanget på en ø, hvorfra han snart vil slippe væk. Mentes (Athene) spørger så, om Telémachos virkelig er Odysseus’ søn, og hvem alle de ubehagelige mænd i kongeborgen er. Telémachos svarer, at han rigtignok er søn af Odysseus, og at mændene er fyrster, som bejler til dronning Penelope, nu hvor Odysseus er væk. Hun vil ikke sige ja til nogen af bejlerne, for hun hader dem. Men hun kan heller ikke sige nej til dem, fordi Odysseus ikke er kommet hjem. Derfor må de indtil videre leve med de ubehagelige bejlere.

Vers v. 252-318: Mentes (Athene) bliver vred på bejlerne over deres ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind