Vers 1-150

Her får du grundig hjælp til vers 1-150 af 12. sang i Homers Odyssé. Det overordnede indhold i disse vers er, at Kirke fortæller Odysseus om de farer, som venter ham og hans mænd på rejsen videre.

Sammendrag

Vers 1-54: Efter rejsen til dødsriget (i sang 11) er Odysseus og hans mænd sejlet tilbage til Kirkes ø. Her begraver de deres kammerat, Elpenor, i en gravhøj, og Kirkes tjenere kommer med mad og vin til dem. Derefter tager Kirke Odysseus til side og forklarer ham om den videre rejse, og hvilke farer han og mandskabet vil møde (det kan Kirke, fordi hun er en gudinde). Først vil Odysseus nå til Sirenerne, som er to havfruer, der sidder på en klippe og synger. De synger så smukt, at alle, der hører det, bliver fortryllede og aldrig kommer væk igen. Odysseus skal klare denne udfordring ved at proppe voks i ørerne på sine mænd. Han kan selv vælge at høre Sirenernes sang, men så skal han sørge for, at mandskabet binder ham forsvarligt til masten. 

Vers 55-126: Herefter vil Odysseus og hans mænd nå til Klippeflak, et dødbringende farvand med stejle klipper og lumske skær, som stort set er umuligt at sejle igennem. Derfor kan de i stedet sejle udenom, hvor de så skal pass...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind