Vers 1-95

Her får du grundig hjælp til vers 1-95 af 1. sang i Homers Odyssé. Det overordnede indhold i disse vers er musepåkaldelsen og gudernes beslutning om Odysseus.

Sammendrag af vers 1-95

Vers 1-26: Musen (en gudinde) påkaldes til at synge historien om Odysseus’ lange og oplevelsesrige hjemrejse fra Troja. Alle de andre grækere, som overlevede krigen i Troja, er vendt hjem. Kun Odysseus mangler, fordi han holdes fanget hos Kalypso, som er en havnymfe og gudinde, der bor på øen Ogygia. Nu er tiden dog kommet, hvor guderne vil tillade ham endelig at komme hjem til øen Ithaka. Alle guderne er venligt stemt over for Odysseus, undtagen havguden Poseidon, som har forhindret hans hjemrejse. Men da Poseidon er bortrejst, udnytter de andre olympiske guder muligheden til at holde et møde om, hvad de vil beslutte i forhold til Odysseus.

Vers 26-95: Da guderne er forsamlede, minder Zeus dem om slynglen Aigisthos, der efter gudernes vilje blev dræbt af Orestes. Aigisthos er et eksempel på, at den straf, som guder giver mennesker, er retfærdig. Athene (Zeus’ datter) er enig, men hun mener til gengæld, at Odysseus lider uretfærdigt. Hans højeste ønske er at få lov at forlade Kalypso og komme hjem til Ithaka. Men det giver guderne ham ikke lov til, se...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind