Vers 133-306

Her får du grundig hjælp til vers 133-306 af 10. sang i Homers Odyssé. Det overordnede indhold i disse vers er, at hekse-gudinden Kirke forvandler halvdelen af Odysseus’ mænd til svin.

Sammendrag

Vers 133-202: Odysseus og hans mænd når frem til øen Aiaia, hvor den hekseagtige gudinde Kirke er hersker. Odysseus går op på et nærliggende bjerg og kigger sig omkring, og han konstaterer, at de er på en isoleret ø langt ude i havet. På vej tilbage til skibet dræber han en stor kronhjort, som han og mændene tilbereder og spiser. Næste dag fortæller Odysseus, at han har set, at øen ligger isoleret i havet, men er beboet. Det gør mændene bange pga. minderne om laistrygonerne og Kyklopen (sang 9). 

Vers 203-243: Odysseus deler sit mandskab i to hold og trækker lod om, hvilket hold der skal gå ud for at undersøge øen. Loddet falder på den halvdel, som Odysseus har sat Eurylochos som leder over. Mændene drager ud og kommer til Kirkes palads, hvor der er tamme ulve og løver. Kirke tager pænt imod dem og byder dem indenfor, hvilket alle undtagen Eurylochos siger ja tak til. Hun giver dem en magisk drik, der gør, at de glemm...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind