Vers 1-152

Her får du grundig hjælp til vers 1-152 af 23. sang i Homers Odyssé. Det overordnede indhold i disse vers er, at Penelope tvivler på, om Odysseus virkelig er kommet hjem.

Sammendrag

I sang 22 har Odysseus og Telémachos dræbt alle bejlerne i kongeborgen med hjælp fra gudinden Athene. Til allersidst har Odysseus bedt sin gamle amme om at gå op til Penelopes kammer og hente hende.

Vers 1-84: Den gamle amme skynder sig op til Penelopes kammer for at fortælle, at Odysseus er kommet hjem og har dræbt alle bejlerne. Først tror Penelope hende ikke og mener, hun må være blevet skør. Men ammen holder fast i sin beretning og fortæller, at ham, de troede, var en fremmed tigger, i virkeligheden er Odysseus. Penelope reagerer med spontan glæde, men efter hun har tænkt sig om, bliver hun mere forsigtig. Hun tænker, at det sikkert er en gud, der vil narre hende, og som har dræbt bejlerne pga. deres uretfærdige handlinger. Ammen prøver at overbevise Penelope ved at sige, at hun har genkendt Odysseus på et særligt ar, han har på benet. Penelope lader sig dog ikke overbevise, men går ned i salen for selv at se manden, som skulle være Odys...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind