Vers 151-259

Her får du grundig hjælp til vers 151-259 af 12. sang i Homers Odyssé. Det overordnede indhold i disse vers er, at Odysseus og mændene kommer til de syngende Sirener og derefter til strædet med Skylla og Charybdis.

Sammendrag

Vers 151-200: Odysseus og hans mænd nærmer sig Sirenernes ø, og derfor forbereder de sig. Mændene får voks i ørerne, så de intet kan høre, og Odysseus bliver bundet stramt til skibets mast. Mændene ror kraftigt for at komme væk, men Sirenerne synger så smukt og lokkende, at Odysseus beordrer sine mænd til at løsne ham fra masten. Han har dog på forhånd sagt, at dette kunne ske, og mændene binder ham derfor endnu strammere. Endelig kommer de så langt væk, at sirenerne ikke kan høres, og Odysseus bliver løsnet fra masten.

Vers 201-259: De nærmer sig herefter det smalle klippestræde, hvor det sekshovedede fabeldyr Skylla bor på den ene side, og hvirvelstrømmen Charybdis findes ved den modsatte klippe. Mandskabet bliver bange pga. larmen fra Charybdis, men Odysseus sætter mod i dem. Han giver styrmanden ordre på at styre skibet tæt forbi Skyllas klippe, så de holdes væk fra det altopslugende Charybdis. Da de kommer ind i strædet, snupper Skylla seks af mæ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind