Vers 1-132

Her får du grundig hjælp til vers 1-132 af 10. sang i Homers Odyssé. Det overordnede indhold i disse vers er, at Odysseus mister det meste af sin flåde under et besøg hos laistrygonerne.

Sammendrag

Vers 1-27: Odysseus og hans mænd kommer til øen Aiolia, hvor Aiolos er konge. Odysseus er gæst hos Aiolos i en måned, hvor han bliver behandlet godt og fortæller kongen alt om krigen i Troja. Aiolos er herre over vindene, og da Odysseus sejler afsted igen, får han en pose med, hvori alle storme er fanget, undtagen vestenvinden som blæser Odysseus’ skibe hjemad (de må altså befinde sig øst for Ithaka på dette tidspunkt).

Vers 28-76: De kommer så tæt på Ithakas kyst, at de kan se hjem. Odysseus føler, han endelig kan slappe af, og han tager sig derfor en lur. Imens bliver mændene nysgerrige efter, hvad Odysseus har fået med i posen som gave fra kong Aiolos. De tror, det er rigdomme, som de gerne vil have en del af, og derfor åbner de posen. Stormene slipper ud, og skibene bliver igen blæst langt væk fra Ithaka. Odysseus overvejer...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind