Vers 1-176

Her får du grundig hjælp til vers 1-176 af 9. sang i Homers Odyssé. Det overordnede indhold i disse vers er, at Odysseus begynder at fortælle om sin lange rejse, hvor han først kom til kikonerne, lotofagerne og kyklopernes land. Eventyrene fortælles altså af Odysseus i et langt tilbageblik.

Sammendrag

(I slutningen af 8. sang har faiakernes konge, Alkinoos, spurgt Odysseus om hans navn, og hvad han har oplevet på sin rejse). 

Vers 1-66: Odysseus svarer på kong Alkinoos’ spørgsmål, ved at fortælle hvem han er og begynde på historierne om de ting, han har oplevet på sin rejse, siden han forlod Troja. Først kom han sammen med sit mandskab til kikonernes land, hvor de de plyndrede en by. Odysseus befalede, at de skulle sejle væk med det samme efter plyndringen, men hans mandskabet lystrede ikke. Derfor nåede Kikonerne at hente forstærkninger længere inde i landet, og de gik til modangreb. Odysseus og hans mandskab blev tvunget ud i skibene og flygtede. Seks mand fra hvert skib var blevet dræbt i slaget, og dem måtte de derfor efterlade (6 mand fra 12 skibe giver 72 døde i alt).

Vers 67-104: Odysseus og mandskabet sejler ind i heftige storme, som slår dem ud af kurs og langt væk fra Ithaka. De kommer til lotofagernes land, hvor de møder et fredeligt folk, men støder på en anden udfordring. Nogle af Odysseus’ mænd spiser lotofagernes mad, lotosfrugt, som er magisk og får folk til at glemme alt om deres hjemland, så de ønsker at blive hos lotofagerne. Odysseus må derfor tvinge disse mænd til at komme med og binde dem nede i skibene for at få dem med videre på rejsen.

Vers 105-176: De kommer derefter til kyklopernes land, et folk af énøjede kæmper, der ikke dyrker markern...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind