Vers 151-281

Her får du grundig hjælp til vers 151-281 af 5. sang i Homers Odyssé. Det overordnede indhold i disse vers er, at Kalypso frigiver Odysseus og lader ham rejse hjemad.

Sammendrag

Vers 151-227: Kalypso finder Odysseus og fortæller ham, at han nu har lov til at rejse, og at hun endda vil hjælpe ham på vej. Odysseus mistænker, at der stikker noget andet under denne pludselige udmelding, og han får derfor Kalypso til at love, at hun ikke vil ham ondt. De spiser aftensmad sammen, og Kalypso gør det klart for Odysseus, at han ville få et meget mere behageligt liv, hvis han blev på øen sammen med hende. Hjemrejsen vil blive hård, og Kalypso er desuden meget smukkere end Penelope, som jo kun er et menneske. Odysseus giver hende ret, men siger, at han alligevel holder fast i sit ønske om at rejse hjem.

Vers 228-281: Næste dag begynder Odysseus at bygge et lille skib. Han får hjælp til dette af Kalypso, som giver ham værktøj og viser ham gode træer, som han laver skibsplanker ud af. Da skibet er færdigt, giver Kalypso ham mad og drikke med om bord, og Odysseus sejler afsted. Han sejler i sytten dage, før han endelig får land i sigte, faiakernes land.

Ordforklaringer og hjælp til at forstå teksten

Klik for at se ordforklaringer og få hjælp til at forstå v. 151-281 af 5. sang.

Ordforklaringer
 

Kun brugere med et Studienet medlemskab kan se dette indhold. Køb adgang.

Analyse og kommentar

Herunder finder du hjælp til analyse og fortolkning af vers 151-281 i sang 5.

Odysseus fremstilles ikke som den typiske helt (v. 151-179)

I sang 5 er det første gang, vi rigtig møder Odysseus som person i Odysséen. Det er derfor interessant at bemærke, hvordan Homér fremstiller Odysseus her. 

I løbet af de første fi...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind