Vers 153-287

Her får du grundig hjælp til vers 153-287 af 23. sang i Homers Odyssé. Det overordnede indhold i disse vers er, at Penelope sætter Odysseus på en prøve, som viser hende, at han virkelig er Odysseus.

Sammendrag

Vers 153-206: Odysseus bebrejder Penelope for at være hård i sit hjerte, fordi hun ikke straks hilser ham velkommen hjem. Men Penelope giver ham en skjult prøve, der skal vise, om han virkelig er Odysseus. Hun beder nemlig ammen om at flytte deres ægteseng ud af sovekammeret og rede op til Odysseus dér. Han bliver vred over dette, for han forklarer, at sengen ikke kan flyttes. Han har nemlig selv bygget den ud fra en oliventræsstamme, som stadig havde rødder i jorden. Derfor kan sengen ikke flyttes, uden at man hugger stammen over. Denne forklaring er et afgørende bevis for Penelope, for kun hun og Odysseus kender hemmeligheden om deres seng.

Vers 207-287: Penelope omfavner Odysseus kærligt og beder ham om tilgivelse for, at hun har tøvet med at stole på ham. Men det har hun kun gjort, fordi hun var bange for, at en falsk Odysseus skulle narre h...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind