Vers 260-453

Her får du grundig hjælp til vers 260-453 af 12. sang i Homers Odyssé. Det overordnede indhold i disse vers er, at Odysseus’ mænd slagter solgudens okser og bliver straffet for det.

Sammendrag

Vers 260-324: Odysseus og hans mandskab nærmer sig øen, hvor solgudens okser og får findes. Odysseus fortæller mændene, at både Kirke og Teiresias har spået, at øen vil bringe dem ulykke. Han vil derfor sejle uden om øen og blive på havet natten igennem. Mændene bliver stærkt utilfredse med dette, fordi de er både udmattede og sultne og har brug for hvil. Odysseus ender med at give efter, og de lægger til land på øen. Først har han dog fået mændene til at love, at de ikke vil røre solgudens dyr, fordi guderne ellers vil straffe dem hårdt.

Vers 325-373: Det blæser op, og i en hel måned er der så hård en vind, at de ikke kan sejle videre. Derfor er de fanget på solgudens ø. Så længe de har proviant i skibet, går det fint, men da maden slipper op, bliver mændene utilfredse. Da Odysseus en dag er oppe på øen for at bede til guderne, falder han i søvn. Mens han er væk, beslutter mændene, at de vil slagte solgudens okser, selvom de er blevet advaret mod dette. Men de er for sultne og bliver enige om...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind