Vers 469-574

Her får du grundig hjælp til vers 469-574 af 10. sang i Homers Odyssé. Det overordnede indhold i disse vers er, at Odysseus vil rejse videre hjemad, men får besked på først at rejse til dødsriget Hades for at besøge den døde spåmand Teiresias.

Sammendrag

Vers 469-502: Efter et fornøjeligt år hos hekse-gudinden Kirke spørger mændene Odysseus, om ikke de burde rejse videre hjemad. Odysseus giver dem ret, selvom han har det godt som elsker til den smukke gudinde. Han beder Kirke om hjælp til at rejse hjemad, men hun siger, at de først skal foretage en rejse til dødsriget Hades for at tale med den blinde spåmand Teiresias. Odysseus bliver dybt ulykkelig over denne besked, som får ham til at ønske, han var død. Han spørger så Kirke, hvordan i alverden han skal komme til Hades, hvor ingen levende før er sejlet ind.

Vers 503-574: Kirke giver en detaljeret beskrivelse af, hvordan Odysseus og mændene skal opsøge dødsriget: De skal sejle over verdenshavet til et sted, hvor fire af underverdenens floder mødes. Her skal Odysseus grave et hul og give g...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind