Vers 331-447

Vers 331-447 af sang 24 handler om mødet mellem kong Priamos og guden Hermes.

Sammendrag

Vers 331-404: Zeus befaler guden Hermes at hjælpe kong Priamos på den farlige rejse til Achilleus. Hermes adlyder og begiver sig ned på jorden til Troja. Hermes udgiver sig over for Priamos for at være en af Achilleus’ mænd, en søn af en græker ved navn Polyktor. Priamos er bange, men Hermes beroliger kongen og erklærer sig villig til at hjælpe ham sikkert frem til Achilleus’ lejr.

Vers 405-428: Priamos spørger til Hektors lig, og Hermes forklarer, at det endnu er intakt og smukt, for på forunderlig vis går liget ikke i forrådnelse. Achilleus lykkes heller ikke med at gøre skade på liget, selvom han forsøger på det. Priamos forstår det som udtryk for, at guderne holder hånden over liget, fordi Hektor altid gav guderne gode ofre og gaver.

Vers 429-447: Priamos tilbyder Hermes en gave, et smukt bæger, som betaling for at beskytte ham på rejsen. Men Hermes siger nej tak, fordi han ikke vil tage nogen af de gaver, der er tiltænkt Achilleus. Uden at få nogen betaling hjælper Hermes så kongen frem til Achilleus’ lejr. Og da de når frem til lejren, dysser Hermes vagterne i søvn, så Priamos kan køre ind i lejren uden at blive opdaget.

Ordforklaringer

Ordliste til v. 331-447
 

Kun brugere med et Studienet medlemskab kan se dette indhold. Køb adgang.

Analyse og kommentar

Herunder giver vi dig grundig hjælp til analyse og fortolkning af v. 331-447 i sang 24.

Hermes som de rejsendes beskytter (v. 331-377, 437-442)

Det er naturligt, at Zeus sætter Hermes til at sikre Priamos sikker rejse. For i græsk mytologi og religion har guden Hermes en vigtig funktion som beskytter af rejsende. Når man var på rejse, ville man ofre til Hermes (eller evt. til Zeus, som Priamos gør) for at bede om beskyttelse og ly...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind