Vers 1-118

Vers 1-118 af sang 6 handler om, at grækerne har fremgang i krigen, og at Hektor derfor griber ind og prøver at vende slagets gang.

Sammendrag

Vers 1-72: Grækerne klarer sig godt i krigen og trænger trojanerne tilbage. De store græske helte dræber mange, der kæmper på Trojas side: Ajas dræber thrakeren Akamas, Diomedes fælder Axylos, Odysseus slår Pidytes ihjel, og Agamemnon dræber Élatos. Menelaos fanger Adrastos, som tigger Menelaos om at skåne ham. Men Agamemnon griber ind og insisterer på, at alle trojanere skal dræbes. Nestor opildner grækerne til at kæmpe og råder dem til ikke at gå for meget op i at samle krigsbytte.

Vers 73-118: Trojanerne er pressede, og nogle af dem flygter ind mod bymurene. Spåmanden Helenos råder derfor Hektor til at samle tropperne foran byporten og stabilisere dem. Dernæst skal Hektor gå ind i byen og få sin mor, Hekabe, til at ofre til Athene. Målet er at få Athene til at hjælpe trojanerne med at standse den græske helt Diomedes, som er den stærkeste af grækerne. Hektor opildner trojanerne til at vende om og forsvare byen, og det lykkes delvist. Dernæst går han ind i Troja for at igangsætte ofrene, som skal vende krigen.

Ordforklaringer

Ordliste til v. 1-118
 

Kun brugere med et Studienet medlemskab kan se dette indhold. Køb adgang.

A

...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind