Vers 121-244

Vers 121-244 af sang 3 omhandler Iris' besøg hos Helene, og at Helene præsenterer de græske helte for de trojanske ledere (murskuet/teichoskopien).

Sammendrag

Vers 121-145: Gudernes sendebud Iris kommer til Helene, forklædt som hendes svigerinde Laodike. Helene er i Troja, hun sidder og væver et klæde med billeder, der forestiller kampe mellem grækere og trojanere. Iris fortæller, at Paris og Menelaos nu skal duellere om hende (Helene). Iris får Helene til at længes efter Menelaos og sit hjemland, og Helene går op på Trojas bymure for at se duellen.

Vers 146-244: Oppe på bymurene sidder kong Priamos sammen med de andre gamle og vigtige trojanere. De beundrer Helenes skønhed, og Priamos spørger hende om de forskellige græske helte, som de kan se fra bymuren. Helene forklarer om Agamemnon, Odysseus og Ajas. Priamos og de andre trojanere beundrer i høj grad disse græske helte. Den gamle, kloge mand, Antenor, fortæller en historie om, hvor dygtig Odysseus er til at tale. Helene kigger efter sine stærke brødre, Kastor og Polydeukes, men kan ikke se dem.

Ordforklaringer

Ordliste til v. 121-244
 

Kun brugere med et Studienet medlemskab kan se dette indhold. Køb adgang.

Analyse og kommentar

Herunder giver vi dig grundig hjælp til analyse og fortolkning af v. 121-244 i sang 3.

Helenes rolle i Iliaden (v. 120-160)

I dette afsnit er Helene den centrale person. Hun er meget vigtig i Iliaden, for det er i princippet hende, hele krigen handler om. Hun er den smukkeste kvinde i verden, og på den måde er hun en af de største æresbevisninger (timé), man kan vinde. De gamle trojanere formulerer det sådan:

Svært at fortænke Trojanere og benskinneklædte Achaier
i at de lider så hårdt og...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind