Vers 419-683

Her får du grundig hjælp til vers 419-683 af 16. sang i Homers Iliade. Det overordnede indhold i disse vers er, at Patroklos dræber Sarpedon, og at grækerne og trojanerne derefter kæmper om Sarpedons lig og hans rustning.

Sammendrag

Vers 419-507: Sarpedon, lykiernes konge, udfordrer Patroklos til en duel (lykierne kæmper på trojanernes side). Sarpedon er Zeus’ søn, og Zeus får derfor lyst til at redde ham fra kampen mod Patroklos. Men Hera, Zeus’ kone, irettesætter ham og siger, at det er Sarpedons skæbne at blive dræbt af Patroklos. Hvis Zeus redder Sarpedon, vil de andre guder ikke bakke ham op. Desuden vil der ske det, at flere af guderne så også vil have reddet deres sønner, som kæmper i krigen. Zeus lytter til Hera og giver hende ret. I duellen bliver Sarpedon såret til døden af Patroklos’ lanse. Lige inden Sarpedon dør, når han at opildne sin ven Glaukos til at beskytte hans lig mod grækerne.

Vers 508-683: Glaukos er såret i armen, så han beder Apollon helbrede ham, så han kan kæmpe og forsvare Sarpedons lig. Det gør Apollon, o...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind