Vers 314-382

Vers 314-382 af sang 3 handler om duellen mellem Menelaos og Paris.

Sammendrag

Hektor og Odysseus trækker lod om, hvem af Paris og Menelaos der får lov til at kaste sin lanse først. Loddet falder på Paris. De tager rustninger på, og duellen begynder. Paris kaster sin lanse, men Menelaos afværger angrebet med sit skjold.

Menelaos beder til Zeus om at få sejr og kaster kraftfuldt sin lanse afsted. Den borer sig gennem Paris’ skjold og snitter ham ved skulderen. Menelaos hugger til med sit sværd for at dræbe Paris, men sværdet går i stykker på hjelmen. Menelaos tager så fat i Paris’ hjelm og slæber ham hen over kamppladsen. Paris er lige ved at kvæles i remmen på hjelmen, men Afrodite redder ham i sidste øjeblik. Hun gør Paris usynlig og fører ham hjem i sikkerhed i hans kammer i Troja.

Ordforklaringer

Ordliste til v. 314-382
 

Kun brugere med et Studienet medlemskab kan se dette indhold. Køb adgang.

Analyse og kommentar

Herunder giver vi dig grundig hjælp til analyse og fortolkning af v. 314-382 i sang 3.

Duellen er af stor betydning (v. 314-382)

Duellen mellem Menelaos og Paris er af meget stor betydning. Den skal afgøre, hvem der vinder Helene og den trojanske krig. Menelaos er meget tæt på at dræbe Paris, og dermed ville han have “vundet usigelig hæder” (v. 371). Duellen handler ikke først og fremmest om kærlighed, men om hæder og ære (timé). På den måde er duellen et billed...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind