Vers 1-142

Vers 1-142 af sang 24 handler om, hvordan guderne beslutter, at Hektors lig skal frikøbes af kong Priamos.

Sammendrag

Vers 1-22: Selvom Achilleus har dræbt Hektor (sang 22) og holdt gravlege for Patroklos (sang 23), er han stadig ikke tilfreds. Han savner Patroklos og er fortsat vred på Hektor. Derfor bliver Achilleus ved med at mishandle og skænde Hektors lig ved at trække det rundt på jorden bag hans stridsvogn. Guden Apollon beskytter dog liget og sørger for, at det ikke tager skade.

Vers 23-76: Guderne diskuterer situationen, men er uenige om, hvad der bør gøres med Hektors lig. De fleste guder mener, at Achilleus’ behandling af Hektor er uværdig, og at liget bør reddes.  Apollon argumenterer for, at Hektor altid har æret guderne, og at Achilleus derimod viser mangel på mådehold og respekt for guderne, sådan som han mishandler liget. Men Hera, som hader trojanerne, mener derimod ikke, guderne bør gøre noget. Hun argumenterer for, at guderne ikke skal behandle Hektor og Achilleus lige, fordi Hektor kun er et menneske, mens Achilleus er en halvgud. Zeus bestemmer endelig, at Hektors lig skal frikøbes af kong Priamos, fordi Hektor altid har æret guderne på bedste måde.

Vers 77-142: Zeus sender budbringeren Iris afsted for at hente Achilleus’ mor, havgudinden Thetis. Zeus forklarer Thetis, at hun skal overtale Achilleus til at lade Priamos købe ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind