Vers 119-236

Vers 119-236 af sang 6 handler om, at Diomedes og Glaukos sværger venskab med hinanden.

Sammendrag

Vers 119-211: Den græske helt Diomedes møder den trojanske helt Glaukos på slagmarken, og de lægger an til en duel. Før de kæmper, vil Diomedes dog vide, om Glaukos er en gud eller et menneske, for han vil ikke kæmpe imod guderne. Glaukos forklarer, at han nedstammer fra helten Bellerofontes, som er hans farfar. Glaukos fortæller historien om, hvordan Bellerofontes rejser fra Grækenland til Lykien og vinder stor ære.

Vers 212-236: Det gør Diomedes glad at høre. For han husker, at hans egen farfar, Oineus, engang havde besøg af Bellerofontes, og de to blev venner. Diomedes og Glaukos bør derfor også være venner, og de aftaler ikke at kæmpe mod hinanden. Derimod sværger de venskab og bytter rustninger som tegn på båndet mellem dem. Diomedes gør den bedste byttehandel, for Glaukos’ rustning er af guld og meget mere værdifuld end Diomedes’ rustning, som er af bronze.

Ordforklaringer

Ordliste til v. 119-236
 

Kun brugere med et Studienet medlemskab kan se dette indhold. Køb adgang.

Analyse og kommentar

Herunder giver vi dig grundig hjælp til analyse og fortolkning af v. 119-236 i sang 6.

Mødet mellem Diomedes og Glaukos viser de heroiske idealer (v. 119-229)

Mødet mellem Diomedes og Glaukos på slagmarken viser meget om de heroiske idealer, som hersker i Iliaden (og i bronzealderen generelt). Der er tale om to store helte, som mødes for at kæmpe en heroisk duel, mand mod mand. Vi...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind