Vers 383-461

Vers 383-461 af 3. sang handler om, hvordan Helene og gudinden Afrodite skændes, og hvordan Paris forfører Helene.

Sammendrag

Vers 383-425: Forklædt som en gammel kone kommer Afrodite til Helene for at føre hende ind i Paris’ kammer. Helene genkender Afrodite og bliver vred. Hun bebrejder Afrodite for at have narret hende til at blive forelsket i Paris. Helene mener, at det ville vække skandale, hvis hun opsøgte Paris nu for at have sex med ham. Hun foreslår, at Afrodite i stedet selv kan blive Paris’ elsker. Men Afrodite bliver meget vred og sætter Helene på plads, så hun bliver bange. Afrodite fører så Helene skjult op til Paris’ kammer.

Vers 426-448: Helene håner først Paris for at have tabt duellen til Menelaos og være flygtet hjem. Hun foreslår, at han skal vende tilbage og kæmpe. Men hun kommer straks på andre tanker, for hun ved, at Paris vil blive dræbt af Menelaos. Paris forfører Helene, og de har sex.

Vers 449-461: Menelaos går desperat rundt på slagmarken og leder efter Paris, for han vil dræbe ham. Trojanerne skjuler ikke Paris, men han er simpelthen væk. Agamemnon konkluderer, at Menelaos har vundet duellen, og at trojanerne skal udlevere Helene og betale den aftalte bøde til grækerne. Sådan går det dog ikke, som vi hører i 4. sang.

Ordforklaringer

Ordliste til v. 383-461
 

Kun brugere med et Studienet medlemskab kan se dette indhold. Køb adgang.

Analyse og kommentar

Herunder giver vi dig grundig hjælp til analyse og fortolkning af v. 383-...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind