Vers 143-330

Vers 143-330 af 24. sang omhandler, hvordan kong Priamos gør klar til at besøge Achilleus.

Sammendrag

Vers 143-187: Zeus sender sendebudet Iris til Troja for at opfordre Priamos til at frikøbe Hektors lig fra Achilleus. Zeus lover Priamos, at han ikke skal komme til skade, for Zeus vil sende guden Hermes som beskytter for ham.

Vers 188-227: Dronning Hekabe mener, at Priamos er blevet vanvittig, når han vil opsøge Achilleus, for hun siger, Achilleus er en forfærdelig voldsmand, der kun vil trojanerne ondt. Men Priamos har gennem gudinden Iris fået besked på, at han skal løskøbe Hektors lig, og derfor er han besluttet på at gøre det.

Vers 228-330: Priamos samler 12 fornemme kjortler, 12 tæpper, 12 kapper og 12 skjorter. Desuden tager han ti talenter guld (meget guld), to trebensstativer, fire badevandskedler og et fornemt thrakisk krus med sig som gaver til Achilleus. Hekabe opfordrer Priamos til at gøre et vinoffer og få Zeus til at love ham sikker rejse ved at lade en ørn komme flyvende som tegn. Ørnen flyver ind over Troja, og Priamos drager ud for at finde Achilleus og frikøbe Hektors lig.

Ordforklaringer

Ordliste til v. 143-330
 

Kun brugere med et Studienet medlemskab kan se dette indhold. Køb adgang.

Analyse og kommentar

Herunder giver vi dig grundig hjælp til analyse og fortolkning af v. 143-330 i sang 24.

Zeus finder en løsning som begge parter får noget godt ud af (v. 143-236)

Zeus løser situationen på en måde, så det bliver til gavn både for Priamos og Achilleus. Priamos får lov at få Hektors lig hjem, så han kan give ham en ordentlig begravelse og sikre slægtens ære. Men Achilleus får også noget ud af det, fordi Zeus befaler Priamos at tage gaver med til Achilleus som betaling for liget:

"Det er hans vilje du nu skal frikøbe liget af Hektor
med en foræring så god at den ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind