16. sang

Her finder du Studienets hjælp til analyse af 16. sang i Iliaden af Homer. I denne sang låner Patroklos Achilleus’ rustning og slår trojanerne tilbage, men ender med at blive dræbt af Hektor. Vi går i dybden med analyse af de vigtigste temaer og personer, og vi ser på sproglige virkemidler som epiteter, formelsprog og homeriske lignelser.

På denne side får du et resumé og en overordnet fortolkning af 16. sang. På de næste sider går vi så i dybden med analyse af de enkelte dele af sangen.

Baggrunden for handlingen

Baggrunden for handlingen i 16. sang er, at trojanerne har fremgang i krigen og har presset grækerne helt tilbage til deres skibe. Trojanerne er tæt på at vinde krigen, og grækerne har desperat brug for Achilleus’ hjælp. Men Achilleus er fortsat vred på Agamemnon, grækernes øverste leder, fordi han har taget Achilleus’ krigsbytte, pigen Brisëis (i sang 1).

Resumé

Patroklos tigger Achilleus om hjælp, fordi mange af de græske helte er sårede, og trojanerne er tæt på at vinde krigen. Achilleus har stadig ikke lyst til at gå ind i krigen, fordi han ikke har fået æresoprejsning for, at Agamemnon har stjålet hans krigsbytte, pigen Brisëis. Men han tillader Patroklos at låne hans rustning og gå ind i slaget sammen med myrmidonerne. Til gengæld befaler Achilleus, at Patroklos kun må slå trojanerne tilbage og jage dem væk fra skibene, men ikke forsøge at indtage Troja. 

Patroklos og myrmidonerne kaster sig ind i krigen. Trojanerne bliver bange, da de ser Patroklos, som, de tror, er Achilleus, og...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind