Vers 312-368

Vers 312-368 af 6. sang omhandler Hektors besøg hos Paris og Helene.

Sammendrag

Vers 312-341: Hektor går til Paris’ palads for at få ham med ud at kæmpe i krigen. Da han ser, hvordan Paris hygger sig derhjemme med Helene, bliver han meget vred. Han bebrejder Paris for at være en kujon, der gemmer sig væk, mens soldaterne dør for hans skyld på slagmarken. Paris giver ham ret og siger, at han nok skal komme og kæmpe, men at han har hengivet sig til sin smerte (efter at have tabt duellen mod Menelaos i sang 3).

Vers 342-368: Helene bruger anledningen til at beklage sig over sin skæbne. Hendes liv er blevet til ulykke for mange, også hende selv. Hun ville ønske, at hun i stedet var død som lille. Med den hårde skæbne, hun har fået, mener hun, at hun i det mindste burde have fået en ærefuld mand og ikke en kujon som Paris. Helene tilbyder Hektor at sætte sig ned lidt for at slappe af, men han afslår hendes tilbud. Han vil nå at se sin kone og sin søn en sidste gang, inden han og Paris skal tilbage til krigen.

Ordforklaringer

Ordliste til v. 312-368
 

Kun brugere med et Studienet medlemskab kan se dette indhold. Køb adgang.

Analyse og kommentar

Herunder giver vi dig grundig hjælp til analyse og fortolkning af v. 312-368 i sang 6.

Modsætningen mellem Hektor og Paris (v. 312-368)

Modsætningen mellem brødrene Hektor og Paris står tydeligt frem i dette afsnit. Hektor kommer lige fra krigen, mens Paris sidder derhjemme...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind