Vers 488-611

Vers 488-611 af sang 1 omhandler, at Zeus beslutter at hævde Achilleus' ære og hjælpe trojanerne.

Sammendrag

Thetis opsøger Zeus for at bede ham om at hjælpe Achilleus (v. 495-532). Hun tigger ham om at hævde Achilleus’ ære ved at give trojanerne sejr, så længe Achilleus ikke er med i krigen. På den måde vil Agamemnon fortryde, at han har fornærmet Achilleus. Zeus er ikke meget for at opfylde Thetis’ ønske, for han ved, at hans kone, Hera, vil blive vred over det (Hera hader nemlig trojanerne). Alligevel ender han med at love Thetis, hvad hun beder om.

Guderne forsamles på Olympen og holder møde (v. 533-604). Hera skælder Zeus ud, fordi han har lovet Thetis, at trojanerne vil få fremgang i krigen. Zeus bliver vred på Hera og truer hende, så hun bliver bange. Smedeguden Hefaistos, som er søn af Zeus og Hera, prøver at gøre stemningen god. Han opfordrer Hera til at vise Zeus respekt, og han underholder guderne med historien om, hvordan Zeus smed ham ud fra Olympen, da han var lille. Han skænker vin og skaber god stemning, og guderne holder fest.

Ordforklaringer

Ordliste til v. 488-611
 

Kun brugere med et Studienet medlemskab kan se dette indhold. Køb adgang.

Analyse og kommentar

Herunder giver vi dig grundig hjælp til analyse og fortolkning af v. 488-611 i sang 1.

Herskeren Zeus balancerer mellem gudernes ønsker (v. 488-611)

Afsnittet viser os meget om magtfordelingen og den sociale dynamik blandt guderne. Zeus er den suveræne hersker og den stærkeste af guderne. Det er ham, som bestemmer, men derfor er det også ham, der får alle problemerne. Guderne har forskellige ønsker, og de prøver alle at få deres vilje igennem hos Zeus. Han må derfor balancere mellem de forskelli...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind