Eksempel på SOP

Her kan du se eksempler på SOP skrevet inden for forskellige fagkombinationer på hhx eller htx. Eksemplerne kan gøre dig klogere på forventningerne og udformning af projektet. De kan også give god inspiration til at finde et godt emne, gode fagkombinationer og til at anvende faglige metoder.

Eksempel på SOP i bioteknologi og dansk

Dette eksempel er skrevet af redaktionen på Studienet. I dette eksempel følger vi alle de nyeste krav til SOP. Det er en SOP i fagene Bioteknologi A og Dansk A, som handler om diabetes og formidler emnet i en populærvidenskabelig artikel.

Selvom du skriver om et andet emne eller i andre fag, kan du godt bruge eksemplet til at få inspiration til din egen opgave. Det viser dig nemlig, hvordan du skal bygge dit SOP op, og hvordan man kan skrive resumé, indledning, redegørelse, analyse, diskussion, vurdering og konklusion på den rigtige måde. Du kan se, hvordan du skal opbygge forside, indholdsfortegnelse og litteraturliste.

Se 400 andre eksempler

På Studienet kan du se mange flere eksempler på SOP fra både hhx og htx. Alle de næsten 400 eksempler på Studienet er elevprojekter, skrevet af elever på hhx eller htx. Når du henter eksemplerne, skal du være opmærksom på, at de er skrevet inden indførelsen af de nuværende regler for SOP.

Se vores oversigt over eksempler

Tidligere skulle man blandt andet skrive et abstract på engelsk, det skal i dag være et resumé på dansk. På htx skulle opgaverne også være kortere end i dag, da eleverne kun havde én skriveuge. Men grundlæggende er kravene de samme, så du kan sagtens bruge eksemplerne til at få gode idéer til dit SOP.

Den bedste måde at bruge eksemplerne er dog ved at bruge SOP-bogen sideløbende. Den er nemlig opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.