Vejledning

Du skal bruge dine vejledere!

Når fag og emne er på plads, skal du for alvor til at arbejde med dit SOP. Du skal finde materialer og sætte dig ind i emnet, og du skal mødes med dine vejledere. 

Nogle elever tror helt fejlagtigt, at vejledning handler om, at de skal fremstå som nogen, der slet ikke har brug for hjælp. Sådan skal du ikke se på vejledningen – du er ved at undersøge et emne, som er helt nyt for dig, så det er helt naturligt, at du har masser af spørgsmål og er i tvivl.  

Du skal aldrig være nervøs for at opsøge din vejleder. Hvis du føler at du ikke har så meget at komme med, så husk på at vejledningen også er til for at hjælpe dig videre. 

Du får en vejleder til hvert fag

Din skole vil udpege vejledere til dig ud fra dit valg af fag og emne. Det mest normale er, at du få en vejleder i hvert fag. Det kan dog ske, at du kun får én vejleder, som underviser i begge fag. 

Lærerne på din skole skal vejlede hele din årgang, så derfor kan du ikke være sikker på at få dine egne faglærere som vejledere. Især ikke, hvis du skriver i fag, som mange andre elever skriver i. Som regel vil du få besked om, hvem du får som vejleder, en lille uges tid efter du har valgt fag. 

Typisk vil vejledning ske ved, at du holder korte møder med dine vejledere. Nogle gange med én af dem, andre gange med begge to. På de fleste skoler vil der i begyndelsen af processen være skemalagte vejledningsmøder, men det vil også være op til dig at opsøge vejlederne og aftal...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind