Indledning

Indledningen til dit SOP er et vigtigt afsnit, som det er værd at bruge tid og energi på. Indledningen skaber nemlig læserens forventninger til dit projekt, samtidigt med at den viser om du er godt inde i dit projekt.

Du kan ikke forvente, at du kan skrive en perfekt indledning i første hug. Normalt skriver man sin indledning om flere gange, efterhånden som resten af ens opgave tager form. Det er en god idé at rette indledningen til som det allersidste i din skriveproces. Altså når resten af opgaven er færdig. På den måde kan du sikre dig, at indledningen afspejler, hvad du rent faktisk har skrevet i opgaven.

Overblik over indledningens indhold

Den gode indledning skal gøre flere ting. For det første skal den kort introducere læseren for opgavens emne. Her skal du vise læseren, hvorfor dit emne er relevant at arbejde med. Det handler om, hvorfor emnet er samfundsmæssigt aktuelt eller fagligt relevant. Du skal altså ikke skrive, at du selv finder det spændende. 

Dernæst skal indledningen forklare, hvad du vil undersøge ved emnet, og hvordan du vil gennemføre undersøgelsen. Det skal du selvfølgelig bygge på din problemformulering. 

Endelig skal indledningen rumme et overblik over din fremgangsmåde i opgaven. Det vil fungere som en slags læservejledning. 

Hvis du har fået særlig hjælp til opgaven af fx virksomheder eller andre med ekspertise i dit emne, kan det også være en fin ting at takke for hjælpen til sidst i indledningen. Du skal d...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind