Redegørelse

Eksempler på redegørelser

Formålet med en redegørelse er at videregive relevant information om dit emne og din problemstilling til din læser. På den måde lægger du nemlig grundlaget for de efterfølgende afsnit på analyserende og diskuterende niveauer

Redegørelsen er i reglen knyttet til ét af fagene, men kan også være i begge fag, hvor den så typisk deles op på fagene.

Indholdet er forskellige fra fag til fag. I Afsætning er redegørelse måske en karakteristik af en Starbucks som virksomhed, mens det i Historie er viden om landboreformerne i oplysningstiden. I Bioteknologi handler en redegørelse måske om virkningen af study drugs i kroppen, mens den i Samfundsfag handler om teorier omkring socialisering.

Skrivemåden i redegørelsen er også forskellige fra fag til fag. Her har du nogle eksempler, der kan vise dig, hvordan en god redegørelse kan se ud i forskellige fag.

Redegørelse i humanistiske fag
 

Kun brugere med et Studienet medlemskab kan se dette indhold. Køb adgang.

Redegørelse i samfundsvidenskabelige og økonomiske fag
 

Kun brugere med et Studienet medlemskab kan se dette indhold. Køb adgang.

Redegørelse i naturvidenskabelige fag
 

Kun brugere med et Studienet medlemskab kan se dette indhold. Køb adgang.

Sådan skriver du en god redegørelse

Her ser vi nærmere på, hvordan du så rent praktisk kan forberede og skrive en god redegørelse. Så snart dine vejledere har godkendt din problemformulering, vil det faktisk være muligt at gå i gang med skrivearbejdet. Du kan dog risikere, at der kan komme mindre justeringer i din endelige opgaveformulering. Sker det må du revidere din tekst. Men arbejdet med at sætte dig ind i emnet vil ikke være spildt.

Trin 1: Brug gode og seriøse kilder

En redegørelse skal baseres på kilder. Så for at skrive en god redegørelse, skal du også have nogle gode kilder. Du skal også have mere end én kilde til den viden, du redegør for. I hvert fald hvis du gerne vil have en god karakter. Du skal altså finde flere kilder, som handler om emnet, sådan at du sikrer, at dine oplysninger i redegørelsen har et bredt grundlag. En tommelfingerregel er, at du ikke kan skrive en ordentlig redegørelse uden at have mindst tre kilder i spil.

Der er dog undtagelser fra denne regel. I mange naturvidenskabelige fag og i nogle af de økonomiske vil dine vejledere sikkert acceptere, at du bruger en grundbog i faget som eneste kilde, hvis du fx skal redegøre for en bestemt teori.

Det er også vigtigt, at du finder kilder...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind