Tidsplan og arbejdsplan

Mange elever vil opleve følelsen af, at SOP er et rædselsvækkende stejlt bjerg. Vi vil ikke lyve for dig: SOP vil være en hård og stressende proces, men med den rigtige planlægning vil det være en bjergetape, som du sagtens kan klare. 

Til det skal du bruge en tidsplan, hvor du får overblik over de vigtigste milepæle i dit projekt i form af fx afleveringsfrister, vejledningsmøder og de forskellige arbejdsopgaver.

Efterhånden som du kommer længere ind i dit projekt, vil det være naturligt at gøre din tidsplan mere detaljeret. For selve skriveperioden bør du lave en helt detaljeret arbejdsplan, som fordeler de helt konkrete arbejdsopgaver i skriveprocessen på dine skrivedage, samtidigt med at den tager hensyn til andre ting, du skal i løbet af skriveperioden. 

Skab overblik og struktur med en tidsplan

Du bestemmer selv, om du foretrækker et avanceret gantt-diagram eller bare tegner et skema i hånden på papir. Det afgørende er, at du skaber overblik og får struktur på dit projekt. 

Start med at sætte de datoer ind, som du kender fra skolen. Det vil sige afleveringsfrister, vejledningsmøder, skriveperiode og eksamen. Medtag også ferieperioder og tidspunkter, hvor du skal noget, så du ikke kan arbejde på SOP. 

Derefter skal du forsøge at finde tid til de forskellige arbejdsopgaver i projektet såsom litteratursøgning, proble...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind