Valg af fag og emne

Her får du hjælp til din proces med vælge fag og emne til dit SOP. SOP skal skrives i to fag. Mindst ét af dem skal være på A-niveau, og mindst ét af dem skal være et studieretningsfag. Det kan godt være det samme fag, som opfylder begge krav. 

Valg af fag og emne – hvad kommer først?

På de fleste skoler skal du vælge fag og emne meget tidligt i din proces, så skolen kan udpege dine vejledere og melde fagene ind til undervisningsministeriet, der vil sætte en relevant censor på dit projekt. Når først du har valgt fag er det næsten umuligt at ændre, derimod kan du godt justere på dit emne sammen med dine vejledere. 

Valg af emne og fag hænger tæt sammen. Hvis du fra begyndelsen har en god idé om det emne, du gerne vil skrive om, vil det være lettere for dig at vælge fag, som er gode til at undersøge emnet. Du skal nemlig vælge fag, hvor du kan arbejde med emnet på analyserende og diskuterende niveau i begge fag.

Omvendt kan det hjælpe dig til at vælge et godt emne, hvis du har gjort dig nogle tanker om de fag, du gerne vil skrive i. Så vil du nemlig kunne få inspiration til emnevalget fra de typiske undersøgelser og emner, som fagene normalt handler om.

Nogle elever vælger fag, fordi de gerne vil have en bestemt faglærer som vejleder. Men du kan ikke selv bestemme hvilke vejledere, du får tildelt. I nogle tilfælde vil du få vejledere, som ikke er dine lærere til hverdag.  

Krav til dit emnevalg

Som udgangspunkt kan du få lov at skrive om næsten alle typer af emner i SOP. Derfor kan du også vælge et emne, som du selv har interesse for. Dette er vigtigt, fordi du skal være motiveret til at arbejde med det i flere måneder. I mange ti...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind