Layout

Her kommer vi ind på, hvordan du kan understøtte din formidling gennem et godt layout i dit SOP. Her kommer vi ind på typografier, overskrifter, generelt layout, afsnit, noter og brugen af illustrationer, figurer, tabeller m.v.

Et overskueligt layout giver indtryk af seriøsitet

Når du får en tekst i hånden, som du skal læse, er det ikke ligegyldigt, hvordan den ser ud; tænk bare på de rodede papirer, som visse lærere udleverer. Selv om indholdet i en tekst måske er fornuftigt nok, skader det kommunikationen, hvis læseren irriteres over mangelfuldt eller forvirrende layout. Selv om indholdet selvfølgelig er det vigtigste, betaler det sig at gøre noget ud af layout og derved sikre sig en klar og tydelig kommunikation.

Du får skabt et gode layout ved at følge disse generelle anvisninger:

Du skal have klar inddeling i kapitler. Kapitler er de dele, som du kan læse om i vores afsnit om opbygning altså indledning, redegørelse, m.v. Giv kapitlet en tydelig overskrift, som er større end de overskrifter, du bruger i selve teksten. Start også hvert kapitel på en ny side. Det giver et indbydende og overskueligt layout. Luft på en side tæller ikke som anslag, så derfor er der ingen grund til at spare på den.

Du skal også indsætte et ekstra linjeskift mellem afsnit i kapitlerne. Det skal du gøre, hver gang du er færdig med at behandle en pointe, et argument, et eksempel eller et delemne. Se nedenfor, hvordan du skaber et godt afsnit og inddeler dem logisk.

Dine overskrifter skal være tydeligt markeret. Vi anbefaler, at d...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind