[117]

Engelsk grammatik

Dette er Studienets kompendium til engelsk grammatik, hvor vi gennemgår alle de grammatiske områder og problemstillinger i engelsk, du kan møde på ungdomsuddannelserne.

Kompendiet er generelt og beskæftiger sig derfor ikke med forskellen på eksempelvis Engelsk på A- og B-niveau eller STX, HHX og HF. 

Vi har inddelt vores engelsk grammatik i kapitler, der gennemgår ordklasserne og de regler, du møder i forbindelse med de forskellige ordklasser. Vi giver også hjælp til andre grammatiske områder, som er relevante for forståelsen af den engelske grammatik. Du kan læse grammatikken fra start til slut eller springe rundt i det og finde lige præcis dét grammatiske område, du har brug for at få hjælp til. Med søgefunktionen kan du hurtigt finde frem til det, du vil slå op.

Forklaringerne i kompendiet er ledsaget af eksempler, så du kan se, hvordan de forskellige grammatiske regler og undtagelser fungerer.

Brug kompendiet i forbindelse med din eksamensforberedelse, eller blot hvis du ønsker at blive bedre til at skrive og tale engelsk.

Mere hjælp

Typiske fejl på engelsk

Har du brug for hjælp til at undgå de mest typiske fejl på engelsk, kan du læse vores vejledning her. 

Hvis du har brug for en mere overskuelig og printervenlig grammatik, kan du også hente vores korte oversigt i PDF-format.

Uddrag

Nedenfor kan du læse et kort uddrag fra vores kompendium:

Kongruens i præsens (nutid)

Hvis subjektet (grundleddet) i en sætning i præsens er 3. person singularis (ental), skal verballeddet (udsagnsleddet) bøjes i 3.person præsens, hvilket typisk gøres ved at tilføje -s til verballeddet (se dog 'staveregler' længere nede på siden)

Jill plays tennis.

He loves cake.

His mother works two jobs.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt et bestemt subjekt er 3. person ental, kan du som tommelfingerregel overveje, om subjektet kan erstattes med enten he, she, eller it. I så fald er det 3. person ental.

Der er dog også en række tilfælde, hvor det er noget mere tricky at afgøre subjektets tal - dem kan du læse om på de næste sider.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Engelsk grammatik

[117]
Bedømmelser
 • 11-12-2020
  Givet af 3.g'er på STX
  Da jeg købte studienet troede jeg at der kun var opgaver, men næh nej. Studienet er så meget bedre end det nogen lærer har givet mig igennem hele min gym tid!!! Grundet at der er forklaringer og eksempler på ALT!! Det er en kæmpe hjælp, og man får virkelig noget ud af det! Kan kun anbefale! 10/10
 • 31-12-2022
  Jeg synes, at Studienets "Engelsk grammatk" er et fremragende værktøj til støtte for onlineundervisningen i f.eks. engelsk B. Det er godt at have alle de gode råd og "ømme punkter" samlet på et sted... Nb, kursist på KVUC
 • 30-01-2024
  Givet af 3.g'er på STX
  klasse
 • 16-05-2023
  Givet af HHX-elev på 3. år
  den er god