Uregelmæssige verber

Lær de uregelmæssige verber

Regelmæssige verber (udsagnsord) bøjes med endelsen -ed/-d i både præteritumform (datidsform) og perfektum participium (kort tillægsform). De uregelmæssige verber bøjes til gengæld ikke efter noget fast mønster. Mange af de allermest brugte engelske verber er uregelmæssige.

Hvis du er i tvivl om et verbum er uregelmæssigt, er det en god idé at tjekke ordbogen. Du kan dog også møde de uregelmæssige verber i situationer, hvor du ikke har adgang til hjælpemidler. Derfor er det en god idé at lære så mange som muligt udenad.

På følgende liste kan du få et overblik over de vigtigste uregelmæssige verber på det engelske sprog, samt deres bøjningsformer. 

Infinitiv

(navnemåde)

Præteritum

(datid)

Perfektum participium

(kort till…

...

Regelmæssige og uregelmæssige verber i ordbogen

Her kan du få en hurtig guide til, hvordan du kan slå et verbums bøjning op i ordbogen. Vores guide tager udgangspunkt i ordbogen.com.

Hvis vi slår det regelmæssige verbum walk op på ordbogen.com, er resultatet: 

Dette resultat skal fortolkes på denne måde: 

Form på latinForm på dansk Præsens, 3. person singularisNutid, 3. person entalwalksPræteritumDatidwalkedPerfektum participiumKort tillægsformwalkedPræsens participiumLang tillægsformwalking

Her ses det altså, at verbet er regelmæssigt, da det tager de sædvanlige endelser i præteritum og perfektum participium - nemlig …

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind