[169]

Typiske fejl på engelsk

I denne vejledning kan du få hjælp til at undgå de typiske grammatiske fejl, som danskere ofte begår, når de skal tale og skrive engelsk. 

Vejledningen er inddelt i overordnede kategorier efter grammatiske emner, og på de tilhørende undersider kan du læse flere detaljer om de forskellige fejltyper, som typisk bliver begået inden for netop dette emne. På hver side kan du desuden se et antal konkrete fejlsætninger med tilhørende rettelser og forklaringer, så det bliver helt tydeligt, hvad problemet er.

Du kan derfor bruge denne vejledning, hver gang du skal skrive en opgave eller forberede en præsentation på engelsk. Jo bedre du bliver til at spotte de typiske fejl, før du begår dem, jo bedre bliver dit resultat. 

Vi dækker en lang række fejltyper i vejledningen, så du behøver ikke nødvendigvis læse den fra ende til anden. Hvis du finder din lærers kommentarer til dine seneste afleveringer, kan det måske give dig nogle hints om, hvilke fejltyper du i første omgang bør læse op på. 

Mere hjælp

Du kan finde mere uddybende information om de forskellige grammatiske regler i vores grammatikkompendium:

Engelsk grammatik

Dette er Studienets kompendium til engelsk grammatik, hvor vi gennemgår alle de grammatiske områder og problemstillinger i engelsk, du kan møde på ungdomsuddannelserne.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Typiske fejl på engelsk

[169]
Bedømmelser
 • 27-05-2013
  Givet af HHX-elev på 3. år
  Kan til nød bruges til gennemgang, men har man en grammatik bog og nogle noter, så er det klart bedre at side og læse i. Indholdet fejler som sådan ikke noget, men det virker ret overflødigt, taget i betragtning af hvad en normal dansk student har til rådighed.
 • 10-03-2013
  Rigtig stor hjælp! Det eneste der er en irritation er, at i ikke er konsekvente med enten de danske eller de latinske betegnelser men i stedet for bruger dansk/latin nogle gange og andre gange kun de danske.
 • 09-04-2019
  Givet af HHX-elev på 3. år
  Vanvittigt detaljeret og dybdegående, kan klart anbefaldes, alle pengene værd
 • 27-05-2018
  Givet af 3.g'er på STX
  Det her var guld værd!!!