Malerier

Billeder fra det moderne gennembrud har lighedtegn med litteraturen

Malerier fra det moderne gennembrud sætter typisk problemer under debat, ligesom litteraturen. Malerne har fokus på samfundsproblemer som fattigdom, uretfærdighed og ulighed, og de skildrer dem i en realistisk stil, ligesom periodens forfattere skriver realistisk. Der er altså flere lighedstegn mellem malerier og litteratur i det moderne gennembrud.

Hvis du skal arbejde med billeder fra perioden, er det derfor en god idé at læse siderne Hvad er det moderne gennembrud?, Kendetegn og Temaer i vores kompendie. Selvom siderne er skrevet om litteratur, kan du let overføre flere af pointerne til malerierne fra perioden. F.eks. er det mange af de samme temaer, der går igen i både litteratur og billedkunst. 

Derudover anbefaler vi, at du kigger i vores vejledning til billedanalyse, hvor du kan finde hjælp til at analysere billeder. Billeder skal nemlig analy…

...

Kendetegn ved malerier fra det moderne gennembrud

Malerier fra det moderne gennembrud har ofte nogle kendetegn, der gør, at vi genkender dem som malerier fra perioden. Du kan bl.a. kigge efter:

  • Realistisk stil: Personerne og miljøet er skildret på en genkendelig og virkelighedsnær måde.
  • Udsatte personer: Personerne er ofte sårbare og udsatte, der repræsenterer underklassen.
  • Barske miljøer: Miljøerne er ofte kolde, ubehagelige eller dystre. Der er ingen hjælp at hente i omgivelserne, hvilket ofte kan tolkes …

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind