DHO om det moderne gennembrud

I denne del kan du få konkrete idéer til, hvordan du kan lave en problemformulering til din DHO, hvis du skal skrive om det moderne gennembrud. Emnet er oplagt til de tværfaglige opgaver i historie og dansk. Både siden her og resten af kompendiet kan også bruges som inspiration til andre større opgaver i Dansk og Historie, fx DIHO eller SSO.

Find det gode emne til din opgave

Når du skal bestemme dig for et emne til din opgave, skal du gøre dig to vigtige overvejelser. For det første skal emnet være interessant at arbejde med. Når du skal arbejde med noget i længere tid, er det nemlig afgørende, at du har en god motivation for det.

For det andet skal emnet være fagligt relevant at arbejde med. Det betyder, at du i dit arbejde med opgaven skal kunne bruge metoderne fra dansk og historie til at skabe ny viden om dit emne. Det behøver ikke være ny, epokegørende viden. Det er fint nok, at det er ny viden for dig.

Det er imidlertid ikke nok bare at vælge et spændende emne. Du skal også gøre dig nogle tanker om, hvad du konkret vil undersøge, og hvordan du har tænkt dig at gøre det. Her er det også vigtigt, at du har øje for, hvordan du får begge fag involveret.

Lad os sige, at du vil arbejde med a...

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind