Drama

Dramaet kan gengive virkeligheden meget direkte

Dramaet bliver en populær genre i det moderne gennembrud. Genren bliver især brugt til at give publikum indtrykket af at få et direkte, realistisk indblik i almindelige menneskers virkelighed. 

Dramaet kan for eksempel gengive virkeligheden på en meget direkte måde vha. replikker, sceneopsætning og skuespillere. Vi skal ikke forestille os, hvordan personerne snakker, eller se miljøerne for os. De er lige der på scenen, hvilket gør dramaets fortælling meget nærværende og umiddelbar

Dramaet i det moderne gennembrud føles også særligt realistisk, fordi periodens forfattere fjerner fortælleren, som ellers ofte var en fast del af stykket. Der er altså ingen autoritet i dramaet, der tager hånd om fortællingen og forklarer publikum, hvad de ser på scenen. I stedet skal publikum selv betragte og forstå scenerne, ligesom de betragter og forstår virkelige hændelser. 

Dramaets personer henvender sig heller ikke til publikum, som det ellers var normalt at gøre i 1800-tallets teater. Personerne taler kun med hinanden, hvilket også understøtter publikums følelse af, at det er virkelige hændelser, de ser udspille sig på scenen. 

Derudover er dramaerne i det moderne gennembrud gode til at skildre forholdet mellem samfundsidealer og faktiske realiteter. Dette gør de typisk ved at vise, hvor stor afstanden er mellem de idealer, som folk forsøger at leve efter, o...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind