Gruppedelprøve

Hvis du startede på STX eller HF efter 1. august 2017 og har Matematik på B- eller C-niveau, så består din eksamen af to delprøver. Delprøve 1 er en gruppedelprøve, hvor du skal arbejde med en matematisk problemstilling sammen med 1-2 andre fra dit hold i ca. 90 min. (C-niveau) eller ca. 120 min. (B-niveau). Delprøve 2 er en individuel prøve. De to prøver ligger typisk samme dag med gruppedelprøven først.

Forberedelse inden eksamen

Problemstillingerne til gruppedelprøven er ukendte og tildeles ved lodtrækning, når delprøven starter. Du kan derfor ikke forberede dig på de konkrete problemstillinger.

Få et overblik over emnerne

Din lærer udarbejder problemstillingerne, så de tager udgangspunkt i de emner, I har haft om i undervisningen. Du kan se en oversigt over emnerne i undervisningsbeskrivelsen. Spørg din lærer, hvis du er i tvivl om, hvor du finder undervisningsbeskrivelsen.

Når du har styr på, hvilke emner I har haft om, så kan du skabe dig et overblik over hvert enkelt emne. Brug fx dine bøger og noter og vores kompendier til Matematik.

Problemstillingerne har fokus på anvendelsen af matematik

Problemstillingerne til gruppedelprøven har ofte fokus på matematikkens anvendelser, dvs. at problemstillingerne typisk tager udgangspunkt i en situation fra virkeligheden, som kan bearbejdes med matematik. Du kan finde eksempler på problemstillinger til gruppedelprøven på emu.dk.

Forbered dig sammen med andre

Du vi...

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind