Projektprøve

Hvis du har Matematik B på HHX eller HTX, så skal du til en projektprøve.

Det afsluttende projekt

Her kan du læse om det afsluttende projekt, som du skal lave i løbet af foråret inden eksamen.

Projektoplæg

Det år hvor du skal til eksamen, får du udleveret et projektoplæg. Projektoplægget indeholder de opgaver, du skal løse. Oplægget udleveres i løbet af foråret, og alle, der skal til eksamen samme år som dig, får samme projektoplæg.

Projektoplægget består af ca. 4 opgaver, som du skal besvare i en projektrapport. En del af opgaverne vil typisk handle om anvendelser af matematik. Disse opgaver kan tage udgangspunkt i en problemstilling fra et andet fag.

Projektrapporten skal afleveres inden eksamensplanen offentliggøres, dvs. inden du ved, om du skal til eksamen i matematik. Du får oplyst det præcise afleveringstidspunkt af din lærer.

Projektrapportens omfang

I projektoplægget er der angivet en øvre grænse for, hvor lang din projektrapport bør være. Grænsen ligger typisk på 20 sider. Hvis du skal lave de samme beregninger mange gange, så kan du vælge at lave en grundig gennemgang af én af beregningerne i selve rapporten og så lægge de resterende beregninger i et bilag.

Vejledning

Du kan få råd og vejledning af din lærer. Der er afsat 10 timer (HHX) eller 12 timer (HTX) af matematikundervisningen, hvor din lærer fungerer som en vejleder, du kan spørge til råds.

Samarbejde

Du må gerne snakke med dine klassekammerater om, hvordan opgaverne i projektoplægget kan besvares, men din besvarelse af projektet skal være individuel, dvs. at du skal udarbejde din egen projektrapport.

Hjælpemidler

Du har mulighed for at benytte alle hjælpemidler (fx noter, a...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind