Matematik mundtlig eksamen

Her finder du vores vejledning til mundtlig eksamen i Matematik. Vejledningen dækker eksamen i Matematik på A-, B- og C-niveau på STX, HHX, HTX og HF.

I vejledningen kan du både finde en grundig gennemgang af, hvordan eksamen foregår, og vores gode råd til eksamen. Du finder også vores forslag til, hvordan du forbereder dig inden eksamen, og hvordan du udnytter forberedelsestiden.

Vejledningens opbygning

Den første del af vejledningen består af tre kapitler om mundtlig eksamen på hhv. A-, B- og C-niveau. Her finder du en kort gennemgang af, hvordan du kan forberede dig inden eksamen, og hvordan eksamen foregår, uanset hvilket niveau, du har matematik på, og hvilken uddannelse du går på:

A-niveau

B-niveau

C-niveau

Vi anbefaler, at du begynder med at læse vores introduktion til mundtlig eksamen i Matematik, da introduktionen indeholder vigtige informationer (fx hvor lang tid eksamen varer). Du finder introduktionen ved at vælge din uddannelse og dit niveau på listen herover.

I den anden del af vejledningen finder du en grundig gennemgang af de tre eksamensformer, der bruges til mundtlig eksamen i Matematik: individuel prøve, gruppedelprøve og projektprøve. Du finder også en oversigt over vores eksempler på dispositioner og vores pakkeliste.

Her får du et uddrag fra siden Individuel prøve:

Det er helt almindeligt at være nervøs både inden og under eksamen. Hvis du er meget nervøs, kan du evt. starte med at sige til lærer og censor, at du er nervøs, så de er ekstra opmærksomme på at hjælpe dig med at slappe af og komme godt igennem eksaminationen.

Selve eksaminationen starter med, at du holder dit oplæg. Vi foreslår, at du starter med at fortælle, hvilket eksamensspørgsmål du har trukket, og helt kort forklarer, hvad du vil gennemgå i dit oplæg. Fx "Jeg har trukket et spørgsmål om eksponentiel vækst. Først vil jeg gennemgå egenskaberne ved eksponentiel vækst og betydningen af konstanterne i forskriften. Derefter vil jeg udlede formlen for fordoblingskonstanten, og til sidst vil jeg give et eksempel på en eksponentialfunktion og bestemme dens fordoblingskonstant."

Vi anbefaler, at du...

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Matematik mundtlig eksamen

[98]
Bedømmelser
 • 12-06-2012
  Det var fin hjælp. Men man kan sagtens gå mere i dybden med hvordan man skal forberede sig.
 • 12-06-2012
  fin fin, kan bruges, helt sikkert
 • 12-06-2012
  Givet af 2.g'er på STX
  Det hjalp mig meget. Jeg er blevet meget mere roligere, og ved hvad jeg nu skal gøre.
 • 13-06-2012
  Virkelig god. Man føler sig mere sikker.