[9]

Deskriptiv statistik

Her er vores kompendium om deskriptiv statistik. Deskriptiv statistik er en del af Matematik A, B og C på STX, HF, HHX og HTX.

Deskriptiv statistik kaldes også for beskrivende statistik.

Kompendiet indeholder bl.a. noter og sider om eksamen. På eksamenssiderne kan du bl.a. få hjælp til at lave dispositioner til eksamen eller øve typiske spørgsmål til samtaledelen af den mundtlige eksamen.

Kompendiets opbygning

Statistik og sandsynlighedsregning

Du kan se en oversigt over alle vores kompendier inden for emnerne Statistik og Sandsynlighedsregning i kompendiet Statistik og sandsynlighedsregning.

 

Her er et uddrag af siden Hvad er deskriptiv statistik:

Grupperede eller ugrupperede observationer

Vi skelner mellem, om observationerne i et datasæt er grupperede eller ugrupperede. Et datasæt med ugrupperede observationer består af de enkelte målinger eller optællinger, vi har lavet, dvs. at vi ikke har lavet nogen kategorisering. Fx er en gruppes skostørrelser et ugrupperet datasæt.

Ugrupperede observationer kaldes også for ikke-grupperede observationer.

Når vi benytter deskriptiv statistik til at udtale os om et datasæt, så får vi de mest præcise resultater ved at arbejde med ugrupperede observationer. Vi forsøger derfor så vidt muligt at arbejde med de originale data.

I nogle tilfælde kan vi have så mange observationer, at vi er nødt til at inddele observationerne i intervaller for at kunne håndtere datasættet. Når vi inddeler observationerne i intervaller, så får vi grupperede observationer.

Vi grupperer typisk observationerne, når vi arbejder med...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Deskriptiv statistik

[9]
Bedømmelser
 • 07-03-2024
  Givet af 2.g'er på STX
  Den hjælper mig med at finde ud af hvordan diverse opgaver ser ud og hvordan jeg evt. får dem løst hvis jeg er i tvivl eller hvis jeg har svært ved at komme i gang med en bestemt opgave.
 • 15-06-2022
  Givet af 1.g'er på STX
  Jeg er super glad for webbogen. Dog sidder jeg her med noget om deskribtib statistik og kan ikke finde det jeg leder efter...
  Vi har lige sendt dig en mail, så vi kan hjælpe med at finde det, du leder efter :)
  Givet af: Studienet.dk redaktionen
 • 23-05-2022
  Givet af 1.g'er på STX
  i har reddet min ass til mat mundlig bedste money spent
 • 14-06-2023
  Givet af HHX-elev på 1. år