Funktions­analyse

Her er vores kompendium om funktionsanalyse. Funktionsanalyse kaldes også for funktionsundersøgelse.

Funktionsanalyse indgår i Matematik A, B og C på STX, HF, HHX og HTX.

Du kan bl.a. bruge kompendiet, hvis du skal skrive emneopgave om funktionsanalyse, eller når du skal læse op til eksamen.

Kompendiets opbygning

Først i kompendiet finder du siden Opgaver om funktionsanalyse.

Derefter finder du vores noter om funktionsanalyse.

Derefter følger to oversigtssider. På den ene side finder du en oversigt over, hvordan du kan lave en grafisk funktionsanalyse, dvs. hvordan du kan analysere en funktion ud fra funktionens graf. På den anden side finder du en tilsvarende oversigt over, hvordan du kan lave en funktionsanalyse, når du kender forskriften for en funktion.

Derefter gennemgår vi nogle af de elementer, der typisk er en del af en funktionsanalyse. Først forklarer vi, hvad definitionsmængden for en funktion er, og hvordan du kan aflæse definitionsmængden på grafen for en funktion eller bestemme definitionsmængden ud fra funktionsforskriften.

Derefter finder du siderne om nulpunkter og fortegnsundersøgelse, hvor vi gennemgår de to begreber og forklarer, hvordan du kan bestemme nulpunkter og lave en fortegnsundersøgelse ud fra grafen eller forskriften for en funktion.

De næste sider handler om monotoniforhold samt lokale og globale ekstrema. Monotoniforhold og ekstremumspunkter kan aflæses på grafen for en funktion eller bestemmes ud fra forskriften for funktionen ved hjælp af differentialregning (A- og B-niveau).

Efterfølgende gennemgår vi, hvad asymptoter er, og hvordan du aflæser lodrette og vandrette asymptoter på grafen for en funktion.

Sidst i kompendiet gennemgår vi begrebet værdimængde og forklarer hvordan du kan aflæse eller beregne værdimængden for en funktion.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Funktionsanalyse

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.