Begreber

Her får du et overblik over de væsentligste temaer og begreber i kristendommen, som du vil støde på i religionsundervisningen. Det er alle begreber, som er gode at kunne, når du skal til eksamen i Religion C eller Religion B. 

Det kan være forskelligt fra lærer til lærer, om disse begreber bliver anvendt. Derfor er det ikke sikkert, du nødvendigvis skal have styr på dem alle, da de mest centrale begreber bliver behandlet andre steder i dette kompendie.

Uddrag

Her kan du se et uddrag fra vores liste over begreber i kristendom:

Gnosticisme

Gnosticisme er en fællesbetegnelse for en række beslægtede religiøse og mysteriereligioner, som opstår i middelhavsområet omkring 100 e.Kr. Nogle af disse opfatter Jesus som en form for guru, der kan hjælpe mennesket ud af denne verdens forkrænkelighed ved at give dem gnosis, som er et græsk ord, der betyder “viden”. På den måde kan gnosticismen minde lidt om buddhismen, hvor mennesket skal nå til oplysning og frigørelse fra verden. 

Nogle af de ældste bekendelsesskrifter er skrevet som et opgør med den gnosticistiske forståelse af Jesus.

Gudsrige

En tilstand, enten på jorden eller i himlen eller i den enkelte person, hvor Guds herredømme er endeligt etableret. Guds rige kan altså være til stede på flere måder og planer. Enten som et fysisk Gudsrige eller et åndeligt Gudsrige.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind