Dommedag

Dommedag er i kristendommen en religiøs forestilling om jordens sidste dag, hvor alle mennesker skal dømmes. Afhængig af dommen kommer de enten i paradis eller i helvede. Kristendommen deler forestillingen om en verdensdom med islam. 

Jesus skal skille fårene fra bukkene (Verdensdommen)

Matthæusevangeliet 24-25 handler om de sidste tider, Jesus’ genkomst og verdensdommen eller dommedag. Begge kapitler er direkte tale af Jesus, hvor han med flere lignelser advarer tilhørerne om at være forberedt på dommedag, fordi han skal komme “som en tyv i natten”. Det vil sige, at Jesus vil komme igen på et tidspunkt, hvor ingen er forberedte på det.

Afslutningen på talen er, at Jesus fortæller om, hvordan han skal dømme mennesker:

Og alle folkeslagene skal samles foran ham, og han skal skille dem, som en hyrde skiller fårene fra bukkene; v33  fårene skal han stille ved sin højre side og bukkene ved sin venstre. v34  Da skal kongen sige til dem ved sin højre side: Kom, I som er min faders velsignede, og tag det rige i arv, som er bestemt for jer, siden verden blev grundlagt. [...] v41  Da skal han også sige til dem ved sin venstre side: Gå bort fra mig, I forbandede, til den evige ild, som er bestemt for Djævelen og hans engle. [...] v46  Og de skal gå bort til evig straf, men de retfærdige til evigt liv. (Matt 25,32-34.41.46)

I denne passage kan vi se, at Jesus sætter et skel mellem mennesker: Nogle skal have evigt liv, andre skal have evig, pinefuld straf. 

Forestillingen om, at Jesus efter sin genkomst skal være dommer over hele menneskeheden er også med i kirkens trosgru...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind