Jesus Kristus

Jesus er den absolut centrale person i kristendommen. Han var en jødisk profet, der levede i Israel ca. 5 f.Kr.-30 e.Kr. Det nye testamentes (NTs) fire første skrifter, evangelierne, omhandler hans liv, hans undervisning og hans gerninger. Alle evangelier fortæller også om Jesus' død og opstandelse. Jesus kaldes også Sønnen, som én af personerne i treenigheden.

Den bibelske Jesus

Det helt centrale i kristendommen er, at man regner Jesus for at være ”Kristus”, Guds søn, og at han på én og samme gang er menneske og guddommelig. Ifølge kristendommen og NT er Jesus:

  • Frelseren. Jesus Kristus er frelser og løsningen på menneskets store problem: At mennesket er ude af stand til at opfylde de krav, som Gud stiller for at mennesket kan vende tilbage til Paradis. Derfor kommer Jesus og opfylder disse krav ved at leve et syndfrit liv og modtage mennesket straf som stedfortræder.
  • Kristus. Det græske ord for ”Messias”, der betyder Guds salvede, dvs. den der er indviet af Gud, og som frelser folket. (Den frelser, som jøderne ventede på). D
...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind