SRP om GMO og etik

Hvis du vil skrive SRP om genmodificering, er det oplagt at fokusere på de etiske dilemmaer, der er forbundet med fremstilling af genmodificerede organismer (GMO). Du kan skrive SRP om GMO og etik i Biologi eller Bioteknologi kombineret med Dansk eller Filosofi.

Biologi/Bioteknologi-delen af opgaven

Dit SRP om GMO og etik skal have en sektion om, hvad GMO er, og hvordan man fremstiller genmodificerede organismer. Du kan læse om disse emner på siderne om genmodificering her i kompendiet.

Dansk/Filosofi-delen af opgaven

Du kan skrive etikdelen af opgaven i enten Dansk eller Filosofi. Uanset hvilket fag du skriver i, kan du finde inspiration til din opgave i vores kompendium om etik. Kompendiet har bl.a. en side specifikt om genteknologi og etik.

Etik

Her er vores kompendium om etik.

Eksempel på SRP om GMO og etik

Her kan du se et eksempel på et SRP om GMO og etik skrevet i Dansk og Biologi. Opgaven er kategoriseret som en SOP, men den er skrevet som et SRP. Det skyldes, at SOP'en på HTX tidligere hed SRP.

Her er et eksempel på et SRP om genmodificering og etik.

SRP'et er skrevet som en formidlingsopgave i Dansk og Biologi. Dvs., at opgaven bl.a. indebærer at skrive en artikel om emnet og at skrive en metatekst om artiklens formidlingsmæssige valg. Artiklen er i dette tilfælde en kronik, men du kan også vælge at skrive f.eks. et debatindlæg eller en populærvidenskabelig artikel. Du finder vores vejledning til at skrive formidlings-SRP her:

Populærvidenskabelig artikel

Her er vores vejledning til at skrive formidlingsopgaven i SRP.