Analyse af digtsamling

Du kan bruge denne vejledning i din analyse af en digtsamling

I Dansk kan du komme ud for, at I skal arbejde med en hel digtsamling. Det kan f.eks. være i forbindelse med værklæsning. Du kan også selv vælge at arbejde med en digtsamling i forbindelse med en større opgave, f.eks. SRP.

Når du skal analysere en digtsamling, kan du stadig bruge denne vejledning som hjælp. Du vil nemlig typisk udvælge et par enkelte digte fra samlingen og analysere dem grundigt. Med andre vil du skulle lave et par helt almindelige digtanalyser, og de begreber, vi gennemgår i denne vejledning, er derfor stadig relevante.

Tips til at analysere en digtsamling

Det kan virke som en stor opgave at analysere en hel digtsamling, fordi der typisk er mange digte at få overblik over. Herunder giver vi hjælp til at få en god og struktureret analyseproces. 

Læs om værket, før du analyserer

Før du går i gang med at analysere en digtsamling, er det en god idé at læse om værket. Her på Studienet har vi hjælp til populære digtsamlinger i gymnasiet som Yahya Hassans YAHYA HASSAN, Rudolf Broby-Johansens BLOD, Theis Ørntofts Digte 2014 og Inger Christensens Sommerfugledalen

Har vi ikke hjælp ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind