[248]

Digtanalyse

Denne analysemodel er en hjælp til dig, der skal lave en analyse af et digt. Den kan bruges som hjælp til analyse og fortolkning af alle typer af digte, og den er god at benytte både til lektier, opgaveskrivning og eksamen.

Modellen indeholder mange forskellige ting, man kan komme ind på i en digtanalyse. Det er dog vigtigt at sige, at du ikke skal komme ind på alt i din analyse. Derimod skal du udvælge de ting i analysemodellen, du netop kan bruge som inspiration til at analysere det bestemte digt, du sidder med.

Udgangspunktet for din analyse skal altså være, hvad der kunne være interessant at analysere i digtet. Det er digtet og ikke analysemodellen, der skal være styrende for din analyse. 

Mere hjælp til digtanalyse

Digtanalyse på 15 minutter

Vi tilbyder dig også en kortere vejledning til digtanalyse, som du kan nå at læse på under 15 minutter, og som du kan printe ud og bruge sammen med dine egne noter

Analyse af modernistiske digte på 15 minutter

Skal du analysere et modernistisk digt, det vil sige et digt som er skrevet efter år 1900, så anbefaler vi, at du læser vores guide til modernistiske digte

Digte fra romantikken | Analysemodel

Skal du analysere et digt fra romantikken (1800-1870), så anbefaler vi, at du læser vores guide til digte fra romantikken.

Eksempel på digtanalyse

På Studienet.dk har vi udvalgt et godt eksempel på en digtanalyse. Ud fra denne opgave kan du få konkret inspiration til, hvordan du kan lave din egen digtanalyse.

Eksempel på Digtanalyse

Her finder du Studienets eksempel på en digtanalyse. Med eksemplet kan du få en idé om, hvordan en god digtanalyse ser ud, som du kan læne dig op ad i ar...

Skrevet af Niels Aage Linde og redaktionen på Studienet.dk

 

 

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Digtanalyse

[248]
Bedømmelser
 • 06-05-2010
  Virkelig god analysemodel, der hjælper en helt igennem en digtanalyse.
 • 21-06-2010
  En god analysemodel, der hjalp mig en hel del, især med struktur/disposition
 • 27-02-2017
  Givet af 3.g'er på STX
  Ok digtanalyse
 • 05-01-2017
  Givet af HFe-elev på 1. år