Fortolkning

Til slut i din digtanalyse er det godt at give en samlet fortolkning af digtet. En fortolkning af et digt handler om at samle de vigtigste pointer fra dine analyser til en samlet forståelse af, hvad digtet dybest set kan sige os noget om.

En samlet fortolkning af digtet

Et typisk spørgsmål, man kan sidde med, er: Skal jeg fortolke digtet i løbet af analysen, eller skal jeg vente med fortolkningen til sidst? Undervejs i din analyse kan du ikke undgå også at fortolke på digtet, men det er en god idé at give en samlet fortolkning af digtet til slut.

I den samlede fortolkning skal du ’zoome ud’ og se på, hvad digtet på et mere overordnet plan kan betyde eller sige os. I din fortolkning er det vigtigt, at du finder et fokus, så din tolkning bliver sammenhængende og målrettet.

Fortolkningen er vigtig, for det er her, du kan samle dine væsentligste pointer og bringe din opgave op på et højt abstraktionsniveau.

Her viser vi flere mulige vinkler at fortolke et digt ud fra. Disse vinkler kan sagtens kombineres.

Fortolkning af temaet

Ofte giver det god mening at fokusere på et bestemt tema og lave en tematisk fortolkning af digtet. Dette gælder især, hvis du har valgt et bestemt tematisk fokus i din analyse – så skal du naturligvis videreføre dette fokus i din samlede fortolkning.

  • Fortolk på, hvordan temaet kommer
...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind