Traditionelle og moderne digte

Traditionelle digte og moderne digte er to brede genrebetegnelser. De fortæller os først og fremmest noget om digtets komposition og sprog. 

...

Hvad er traditionelle digte?

Traditionelle digte har en fast form med regelmæssige vers og strofer, som følger det samme rim- og rytmemønstre. De fremstår derfor som regel harmoniske og ordnede. Der kan være enkelte brud på formen i traditionelle digte, men de vil ikke ødelægge det harmoniske udtryk.

Sproget i traditionelle digte er som regel gjort smukt og inderligt. Grammatikken er korrekt, og den sproglige stil er høj. Der er brugt mange sproglige virkemidl…

...

Hvad er moderne digte?

Moderne digte har en fri form. Det betyder, at deres vers og strofer kan have varierende længde. Derudover betyder det, at digtene ikke har noget fast rim- eller rytmemønster. Den frie form giver digtene et mere kaotisk udtryk end traditionelle digte.

Sproget i moderne digte blander ofte høj og lav sproglig stil. Der kan f.eks. være brug af hverdagssprog, bandeord, slang og dialekt, samtidig med at der er mange metaforer og symboler. 

Moderne digte er også kendetegnet af et eksperimenterende sprog. Vi kan møde nyskabende or…

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind